Echipa CDF

Natalia Vîlcu

Directoare executivă

Natalia Vîlcu are studii în drept și economie. Cu o experiență de peste zece ani în domeniul reformei justiției, a activat în proiectele finanțate de USAID, dar și la Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii (NORLAM). Este persoana care a avut onoarea să fie parte a echipei care a automatizat activitatea sistemului judiciar din Republica Moldova. Ulterior, cu mult entuziasm a promovat reformarea sistemului penitenciar și a apărat drepturile persoanelor aflate în detenție, în special, ale femeilor. Centrul de Drept al Femeilor este organizația în care ea promovează egalitatea de gen și contribuie la prevenirea și combaterea violenței în familie și a violenței față de femei.

Motoul ei este: „Nu căuta fericirea în locul în care ai pierdut-o".

Email: natalia.vilcu@cdf.md

 

Eleonora Grosu

Coordonatoare programe

De doua decenii pledez pentru drepturile femeilor, am activat în cadrul organizațiilor internaționale: Biroului Națiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor și a Criminalității, Misiunii OSCE Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare etc. Cunoștințele și experiența acumulată îmi permit să contribui la promovarea și protecția drepturilor femeilor, la reducerea fenomenului violenței în familie.

Sunt pasionată de ceia ce fac la Centru de Drept al Femeilor, organizație, puternică și vibrantă, înființată de femei și pentru femei. Ne-am propus să oferim femeilor din Republica Moldova acel înalt grad de protecție și siguranță de care se bucură femeile din alte țări, transformând Moldova într-un loc mai bun.

Motoul: ”Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”

Email: eleonora.grosu@cdf.md

 

  

Daniela Josanu

Coordonatoare Serviciu specializat pentru asistența victimelor violenței în familie

Daniela Josanu a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. A urmat apoi programul de masterat la specializarea Drept procesual penal. Timp de 7 ani activează în domeniu protecției drepturilor omului din perspectiva nonguvernamentală. În tot acest timp s-a implicat în proiecte ce țin de asigurarea justiției prietenoase copiilor în cadrul unui proces penal, precum și a prevenirii violenței în familie. Din 2016 este parte a echipei Centrului de Drept al Femeilor. Daniela ajută victimele violenței în familie să obțină protecție, le ghidează să obțină sprijinul juridic și psihologic necesar.

Motto-ul ei este: “Dacă pot schimba ceva, o pot face doar prin propiul exemplu”.

Email: daniela.josanu@cdf.md

  

Violeta Andriuța

Avocată

Violeta Andriuța a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova. Are o experiență de peste 10 ani de lucru în organizații nonguvernamentale și internaționale. Începînd cu anul 2009 este membră a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, iar din 2015, este avocat și consultant juridic în cadrul Centrului de Drept al Femeilor. La CDF acordă asistență juridică primară și reprezintă în instanță drepturile și interesele victimelor violenței în familie și a victimelor violenței sexual.

Motto: ''Dă șansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta ''

Email: violeta.andriuta@cdf.md

 

Diana Pînzari

Coordonatoare comunicare

Diana Pînzari a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, iar pentru a înțelege mai bine natura umană a ales să facă și un Masterat în Psihologie Clinică. Mai bine de șase ani activează în domeniul comunicării, cu experiență de lucru în organizații precum UNICEF Moldova, proiecte UNDP și IPNA Compania Publică “Teleradio-Moldova”. Centrul de Drept al Femeilor este o expereință nouă și frumoasă în care oamenii fac diferența.

Motto: „Dacă știi ce vrei, e imposibil să nu găsești ceea ce cauți.”

Email: diana.pinzari@cdf.md

 

Olga Sturza

Manageră financiar

Olga  Sturza a absolvit Facultatea Finanțe, Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), iar pentru a înțelege mai bine domeniul financiar a ales să facă și un Masterat în Analize și Prognoze Financiare în Activitatea de Antreprenoriat. Anterior a activat în cadrul Școlii Masterale de Excelență în Economie și Business a ASEM iar în cadrul Centrului de Drept al Femeilor activează din noiembrie 2014.  Elaborarea de bugete și rapoarte financiare este interesant - pentru cei care iubesc cifrele.

Motto: „Nu contează cît de încet mergi atît timp cît nu te oprești”. 

Email: olga.sturza@cdf.md

 

Victoria Sofian

Contabilă

Licențiată inițial în Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, Universitatea de Stat, Victoria, a decis să se reprofileze în urma cursurilor de la Centrul de Formare Antreprenorială din cadrul CCI. A acumulat experiență în domeniul administrativ, contabilității de bază, procurărilor, HR în cadrul mai multor întreprinderi cu capital străin dar și în cardul proiectelor susținute financiar de către MCA Moldova și OSCE/ODIHR.

Motto: "Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes".

Email: victoria.sofian@cdf.md

   

Anastasia Perciun 

Asistentă de programe

Anastasia Perciun a absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea de Stat din Moldova. A continuat studiile de Master în Sociologie, iar activitatea profesională a început-o ca lector universitar. Centrul de Drept al Femeilor este o nouă provocare, o experiență inedită alături de o echipă profesionistă, ce este unită pentru un scop comun.

Moto: "Opusul dragostei nu este ura, ci indiferența"

Email: anastasia.perciun@cdf.md

Lilia Borzin

Asistentă socială

Lilia Borzin - Rotari are studii în domeniul asistenței sociale și sociologiei. A absolvit studiile de licență în cadrul Universității "Al. Ioan Cuza" din Iași, masterat în cadrul Universității de Stat din Moldova. Are peste 10 ani de experiență de munca în proiecte ce țin de reglementarea migrației, combaterea traficului de finite umane, respectarea drepturilor copilului în organizații precum Asociația Femeilor de carieră  Juridică din Moldova, misiunea OIM Moldova și A.O. "Concordia. Proiecte sociale".

La CDF Lilia activează în calitate de specialistă  în asistență socială. Ea monitorizează și analizează cazurile befeniciarelor dintr-o perspectivă holistică, pledând pentru o abordare multidisciplinară. In lucrul său se ghidează și susține conceptul de "pro activ" în vederea prevenirii tuturor formelor de abuz și violență.

Moto: "Lumea incepe acolo unde esti tu"

Email: lilia.borzin@cdf.md