Proiecte instituţionale

       

          

            

Protecția femeilor împotriva violenței în familie în Republica Moldova  

 

Scopul activităților susținute de OAK Foundation este de a asigura că femeile și copiii acestora, care sunt victime sau potențiale victime ale violenței în familie, sunt mai bine protejați de un sistem eficient de monitorizare, prevenire și combatere a violenței în familie. În acest sens, CDF militează pentru:

1. consolidarea capacităților profesionistilor ce au menirea să intervină cu un răspuns eficient la cazurile de violență în familie, ca parte a Sistemului Național de Referire pentru a proteja și ajuta victimele. Vormbim în primul rând despre activitatea polițiștilor, a asistenților sociali și a medicilor. 

2. împuternicirea juridică a femeilor, prin acordarea accesului la consultanță juridică profesională femeilor-victime sau cu risc de violență în familie.

3. sprijinirea platformei nou create a furnizorilor de servicii din domeniu pentru a promova o agendă comună de advocacy care vizează reducerea violenței domestice împotriva femeilor din Moldova.

Suport insituțional pentru realizarea activităților prevăzute în Planul Strategic al CDF

 

Grație suportului oferit de Ambasada Suediei în Moldova, avem posibilitatea, pe de o parte, să implementăm activități menite să contribuie la diminuarea violenței în familie, iar pe de altă parte, să dezvoltăm capacitățile instituționale ale Centrului de Drept al Femeilor, îmbunătățind structura organizațională a CDF; a capacităților de atragere a fondurilor de către organizație și să creștem nivelul profesional al personalului.