Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Legal counselling - 080080000 (free call)

WOMEN'S LAW CENTRE TEAM

Angelina Zaporojan-Pîrgari

Angelina Zaporojan-Pîrgari

Președintă de onoare CDF

Angelina Zaporojan-Pîrgari a studiat la USM, Facultatea de Drept și este Magistru în Drept al Programului European în domeniul drepturilor omului și democratizării de la Veneția, fiind specializată în domeniul drepturilor omului și pledoariei pentru promovarea drepturilor femeilor, cu o experiență de peste 20 de ani. A făcut parte din grupul de experți europeni care a contribuit la elaborarea textului Convenției Europene pentru Prevenirea și Combaterea Violenței față de Femei și Violenței în Familie la Strasbourg, Franța în perioada 2009-2011.

Angelina Zaporojan-Pîrgari este fondatoarea CDF, care în 2009 a avut viziunea creării unei organizații de femei și pentru femei pentru a promova și apăra drepturile femeilor la o viață fără violență în Moldova în conformitatea cu standardele internaționale. În perioada 2009-2017 a fost Președinta CDF, perioadă în care organizația a crescut de la o simplă viziune la o organizație sustenabilă cu o echipă de 8 persoane și proiecte vibrante. Printre principalele realizări ale CDF în perioada președintei Angelinei Zaporojan-Pîrgari se numără: analiza și monitorizarea cadrului legislativ național și elaborarea modificărilor legislației în conformitate cu prevederile CAHVIO, în special introducerea ordinului de restricție de urgență și introducerea pedepsei penale pentru încălcarea ordonanței de protecție, elaborarea Strategiei Naționale în domeniu; elaborarea primei curricule naționale în domeniul răspunsului eficient la cazurile de violență în familie de către poliție și sistemul judiciar și implementarea primelor instruiri a acestor specialiști de transformare a stereotipurilor în domeniul egalității de gen; elaborarea unor studii de pionierat în domeniu precum IMAGES – Bărbații și Egalitatea de Gen în Moldova 2015 și Evaluarea Costurilor Violenței în Familie și Violenței în bază de Gen in Moldova 2016, a stat la baza înființării Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie”.

Cea mai importantă dintre realizări fiind implementarea în cadrul CDF a conceptului de abordare holistică, bazată pe drepturile victimei, oferind sprijin femeilor supuse violenței în familie și copiilor acestora, astfel încât peste 400 de femei anual beneficiază de consiliere juridică, reprezentare în justiție, asistență socială, psihologică, economică și holistică.

Motoul : „Viitorul le aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor.”

Eleonora Grosu

Eleonora Grosu

Coordonatoare programe

De doua decenii pledez pentru drepturile femeilor, am activat în cadrul organizațiilor internaționale: Biroului Națiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor și a Criminalității, Misiunii OSCE Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare etc. Cunoștințele și experiența acumulată îmi permit să contribui la promovarea și protecția drepturilor femeilor, la reducerea fenomenului violenței în familie.

Sunt pasionată de ceia ce fac la Centru de Drept al Femeilor, organizație, puternică și vibrantă, înființată de femei și pentru femei. Ne-am propus să oferim femeilor din Republica Moldova acel înalt grad de protecție și siguranță de care se bucură femeile din alte țări, transformând Moldova într-un loc mai bun.

Motoul: ”Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”

Email: eleonora.grosu@cdf.md

Daniela Josanu

Daniela Josanu

Coordonatoare Serviciu specializat pentru asistența victimelor violenței în familie

Daniela Josanu a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. A urmat apoi programul de masterat la specializarea Drept procesual penal. Timp de 7 ani activează în domeniu protecției drepturilor omului din perspectiva nonguvernamentală. În tot acest timp s-a implicat în proiecte ce țin de asigurarea justiției prietenoase copiilor în cadrul unui proces penal, precum și a prevenirii violenței în familie. Din 2016 este parte a echipei Centrului de Drept al Femeilor. Daniela ajută victimele violenței în familie să obțină protecție, le ghidează să obțină sprijinul juridic și psihologic necesar.

Motto-ul ei este: “Dacă pot schimba ceva, o pot face doar prin propiul exemplu”.

Email: daniela.josanu@cdf.md

Violeta Andriuța

Violeta Andriuța

Avocată

Violeta Andriuța a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova. Are o experiență de peste 10 ani de lucru în organizații nonguvernamentale și internaționale. Începînd cu anul 2009 este membră a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, iar din 2015, este avocat și consultant juridic în cadrul Centrului de Drept al Femeilor. La CDF acordă asistență juridică primară și reprezintă în instanță drepturile și interesele victimelor violenței în familie și a victimelor violenței sexual.

Motto: ”Dă șansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta ”

Email: violeta.andriuta@cdf.md

Diana Pînzari

Diana Pînzari

Coordonatoare comunicare

Diana Pînzari a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, iar pentru a înțelege mai bine natura umană a ales să facă și un Masterat în Psihologie Clinică. Mai bine de șase ani activează în domeniul comunicării, cu experiență de lucru în organizații precum UNICEF Moldova, proiecte UNDP și IPNA Compania Publică “Teleradio-Moldova”. Centrul de Drept al Femeilor este o expereință nouă și frumoasă în care oamenii fac diferența.

Motto: „Dacă știi ce vrei, e imposibil să nu găsești ceea ce cauți.”
Email: diana.pinzari@cdf.md

Olga Sturza

Olga Sturza

Manager financiar

Olga Sturza a absolvit Facultatea Finanțe, Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), iar pentru a înțelege mai bine domeniul financiar a ales să facă și un Masterat în Analize și Prognoze Financiare în Activitatea de Antreprenoriat. Anterior a activat în cadrul Școlii Masterale de Excelență în Economie și Business a ASEM iar în cadrul Centrului de Drept al Femeilor activează din noiembrie 2014. Elaborarea de bugete și rapoarte financiare este interesant – pentru cei care iubesc cifrele.

Motto: „Nu contează cît de încet mergi atît timp cît nu te oprești”.

Email: olga.sturza@cdf.md

Victoria Sofian

Victoria Sofian

Contabilă

Licențiată inițial în Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, Universitatea de Stat, Victoria, a decis să se reprofileze în urma cursurilor de la Centrul de Formare Antreprenorială din cadrul CCI. A acumulat experiență în domeniul administrativ, contabilității de bază, procurărilor, HR în cadrul mai multor întreprinderi cu capital străin dar și în cardul proiectelor susținute financiar de către MCA Moldova și OSCE/ODIHR.

Motto: “Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes”.

Email: victoria.sofian@cdf.md

Anastasia Perciun

Anastasia Perciun

Asistentă de programe

Anastasia Perciun a absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea de Stat din Moldova. A continuat studiile de Master în Sociologie, iar activitatea profesională a început-o ca lector universitar. Centrul de Drept al Femeilor este o nouă provocare, o experiență inedită alături de o echipă profesionistă, ce este unită pentru un scop comun.

Moto: “Opusul dragostei nu este ura, ci indiferența”

Email: anastasia.perciun@cdf.md

Tatiana Timotin

Tatiana Timotin

Asistentă socială

Tatiana Timotin – a absolvit Facultatea de Psihologie a Universității de Stat din Moldova. A urmat studiile de masterat în administrarea afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova. Are o experiență de muncă în domeniul social de 15 ani, contribuind la reintegrarea socio-profesională și abilitarea economică a persoanelor defavorizate. Centrul de Drept al Femeilor i-a redat un nou suflu și inspirație de a continua noi provocări în asistența victimelor violenței în familie.

Moto: “Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi inainte.”

Email: tatiana.timotin@cdf.md