Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Consiliere specializată – 080080000 (apel gratuit)

Centrul de Drept al Femeilor vă invită să aplicați la programul Social HUB – 2022.

Dacă ai între 18 – 22 ani, vino să fii parte a unei platforme de discuții și formare, unde îţi creezi propria viziune şi poziţie faţă de fenomene ce afectează societatea noastră. Vino să cunoşti şi alţi tineri care trec de la vorbe la fapte, care au idei şi îşi doresc să schimbe lucrurile în comunităţile lor, să prevină violenţa în familie şi să promoveze egalitatea de gen.

La Social HUB 2022:

Programul Social HUB 2022 are următoarele etape:

  1. Aplicarea la program. Până la data de 03 iulie 2022 completezi formularul de aplicare – https://bit.ly/3MWmwVW
  2. Participi la instruirile Social HUB 2022 în format OFFLINE în perioada 26-29 iulie 2022.
  3. Lucrezi cu echipa ta la elaborarea cererii de proiect, în baza cunoștințelor acumulate la instruiri și care vor include acțiuni de informare și prevenire a violenței în familie şi a stereotipurilor de gen.
  4. Aplici cu ideea ta pentru obținerea grantului în valoare de 1000 USD de la Centrul de Drept al Femeilor.
  5. Implementezi proiectul!!!

Pe tot parcursul programului vei fi ghidat și ajutat de către echipa de implementare, dar și de absolvenții Social HUB 2021.

Înscrie-te la Social HUB 2022 şi vei avea doar de câştigat!

Iată câteva opinii ale tinerilor absolvenți Social HUB 2021 despre experiența lor în acest program.

”Social HUB2021 a fost mega, mi-au plăcut tematicile selectate și datorită lor, am conștientizat că anumite acțiuni, care inițial mi s-au părut a fi nimic, au o însemnătate majoră pentru toți/ toate. Perioada în care am fost instruită, mi-a oferit oportunitatea de a mă dezvolta multilateral, atitudinal și comportamental. Aș recomanda și altor tineri/tinere să aplice, deoarece Social HUB nu este o parte dintr-un grup anumit, este o parte din fiecare, toți ar trebui să știe a face unele diferențe, a aborda unele tematici sănătoase.

Ediția anterioară mi-a oferit oameni, noi caracteristici, decizii, responsabilități și cel mai important interacțiune.”

Ana Derevenco, Orhei

”Tinerii sunt forța motrice a societății! Este admirabil faptul că tot mai multe activități organizate de organizații NON-guvernamentale sunt destinate tinerilor. Social Hub 2021 a fost pentru mine un mediu sigur, prielnic pentru a-mi dezvolta capacitățile de analiză, gândire critică, dar și pentru a-mi împărtăși viziunile cu referire la violență, totodată am creat o ambianță potrivită pentru a găsi soluții privind diminuarea și combaterea acestui fenomen negativ din societate.

Sigur că participarea la Social Hub a fost acel epicentru în cadrul căruia mi-am format viziuni clare despre impactul violenței asupra societății în general și asupra personalității umane în particular. Am definit și delimitat conceptul și formele violenței. La fel, mi-am dezvoltat aptitudinea de a fi mult mai atentă cu persoanele din jur, deoarece după cum se spune “fiecare din noi duce în interior o luptă, având propriile dureri și răni”.

Aș recomanda cu certitudine altor semeni de ai mei să participe în cadrul Social Hub, căci doar prin eforturi comune putem diminua acest flagel. De asemenea, este o posibilitate inedită de a interacționa cu alți tineri, cu diverse idei inovative, dar cu același scop.

P.S. Lăsați lumina voastră să lumineze!”

Alina Tamazlîcaru, Briceni

”La Social Hub 2021 a fost tare fain. O mulțime de viziuni diferite, oamenii și gândurile frumoase și o altă experiența, pe care n-am mai avut in viață. Eu știu precis că SH m-a schimbat mult pe mine, fiindcă datorită acestui proiect m-am întâlnit cu anumite momente in viața reala, care sunt de o mare valoare. Proiect, oameni, responsabilitate – voi avea nevoie de abilitați de a lucra cu aceste chestii și mă bucur mult, că am reușit să fac greșeli ori succese in cadrul proiectului. Ușor identific acum tot ce înseamnă  stereotipuri legate de egalitatea de gen, deoarece mi-am  format o viziune mult mai puternică și adecvată.

Cred că la Social Hub 2022, din cauza experiențelor din anul trecut, vor avea loc anumite modificări și ajustări, care îl vor face încă mai bun, ce este chiar un motiv serios pentru a-ți încerca puterile, iar cunoștințele obținute nu vor pleca nicăieri. Atmosfera e una blândă, scopul e unul nobil, experiența e una extrem de importantă.

Înveți, comunici, aduci un aport comunității și te simți bine!”

Andrei Șerepitco, Orhei

”Salutare. Social hub a fost o experiență transformatoare pentru mine. Am înțeles că violența în bază de gen există și am învățat să o identific. Am înțeles că victimă poate fi oricine pentru că nu știi niciodată cum (și dacă) vei reacționa într-o situație de abuz. Aș recomanda să participe pentru ca tot mai mulți oameni să cunoască și să abordeze subiectul.”

Maria Babei, Chișinău

”SOCIAL HUB 2021 a fost despre emoții! O platformă de discuții foarte bine organizată, cu speakeri și traineri de cel mai înalt nivel, în cadrul căreia am trăit și simțit o experiență frumoasă. Participarea în cadrul SOCIAL HUB mi-a făcut un restart al conceptelor și viziunilor mele. Am conștientizat cât de mare și complicată este problema violenței domestice și a descriminării pe bază de gen, mai mult de atât am învățat mecanisme de prevenire și combatere a acestor acțiuni. Dacă dorești să fii parte a schimbării, să lupți pentru egalitate și drepturi, să înveți despre lucruri importante, atunci nu ai decât să aplicați la SOCIAL HUB 2022.

Vei cunoaște oameni fenomenali, vei trece printr-un cutremur emoțional și vei acumula experiențe inedite. Aplică!”

Daniel Caraion, Ștefan Vodă

Alte noutăți

Promotorii egalității de gen în acțiune: 10 inițiative locale pentru schimbare

Promotorii egalității de gen în acțiune: 10 inițiative locale pentru schimbare

Vezi mai mult
„O să divorțăm când vreau eu!”- istoria beneficiarei CDF

„O să divorțăm când vreau eu!”- istoria beneficiarei CDF

Vezi mai mult
Noțiunea de „femicid”, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, a fost introdusă în legislația Republicii Moldova

Noțiunea de „femicid”, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, a fost introdusă în legislația Republicii Moldova

Vezi mai mult
Apel public: Cerem recunoașterea noțiunii de ”femicid” în legislația Republicii Moldova și investigarea cu diligență a tuturor cazurilor de omor a femeilor

Apel public: Cerem recunoașterea noțiunii de ”femicid” în legislația Republicii Moldova și investigarea cu diligență a tuturor cazurilor de omor a femeilor

Vezi mai mult