Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Consiliere specializată – 080080000 (apel gratuit)

Oferim suport celor mai defavorizate categorii sociale

CDF a îmbunătățit accesul la justiție, asistență juridică și psihologică al femeilor aflate în detenție.

Începând cu anul 2017 specialiştii CDF oferă femeilor din Penitenciarul Rusca consiliere juridică în privința probelemelor ce ţin de violența în familie, custodia copilului, divorțul, pregătirea cauzei pentru reprezentare în instanță, pregătirea dosarului necesar pentru eliberare condiționată, pregătirea dosarului pentru recurs.

Treptat au fost diversificate serviciile oferite şi în 2018 femeile au putut participa la sedinţe individuale de consiliere psihologică, la şedinţe de terapia prin artă, în paralel cu activitatea clubului de lectură. Principalele realizări ale acestor două programe au fost că deținutele și-au schimbat felul de a gândi, și-au schimbat atitudinea unele față de altele, dar și față de sine.

Ne place foarte mult, aici discutăm despre tot, despre vise, dezamăgiri, frici, durere și cât de important este să învățăm să ne iertăm propriile greșeli”

Sprijinul oferit a ajutat femeile să depășească multiple traume, stări copleșitoare și prelungite de tristețe sau durere, stigmatizarea de a fi victime și infractoare în același timp. Femeile au fost sprijinite să înțeleagă și să facă față amintirilor care le perturbau bunăstarea, inclusiv gândurile și încercările de a se sinucide. La fel, ele au fost sprijinite să depășească stările de anxietate și depresie cauzate de evenimentele traumatice.