Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Consiliere specializată – 080080000 (apel gratuit)

Promovăm egalitatea de gen în Moldova: De la idee la acțiune – atelier de instruire privind scierea proiectelor în domeniul egalității de gen cu participarea promotorilor locali

Liderii locali din cele 10 raioane ale Moldovei, selectate în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor, comunităților locale și a refugiaților în Moldova”, au participat în perioada 21-22 martie 2024 la o instruire privind scrierea propunerilor de proiect în domeniul egalității de gen și combaterea stereotipurilor de gen.

Scopul instruirii este de a furniza participanților abilitățile și resursele necesare pentru a dezvolta propuneri de proiecte care vor răspunde unei probleme legate de egalitatea de gen, discriminare sau violența în familie, identificată în raionul lor. 10 proiecte vor fi selectate iar participanții vor beneficia de granturi în valoare de 10 000 dolari SUA fiecare, acordate de Centrul de Drept al Femeilor, cu suportul financiar al Fondului Națiunilor Unite pentru Democrație, pentru implementarea inițiativelor locale în raioanele: Orhei, Soroca, Glodeni, Căușeni, Ștefan Vodă, Ialoveni, Criuleni, Cimișlia, Dondușeni și Florești.

Prin programul de instruire și finanțarea acordată, ne propunem să încurajăm participanții proiectului să acționeze în calitate de agenți ai schimbării și promotori ai egalității de gen. Proiectele implementate de ei vor produce o schimbare la nivel local, regional sau instituțional și vor contribui la implicarea activă a femeilor, bărbaților și autorităților relevante în combaterea stereotipurilor de gen, modelarea comportamentelor și redefinirea rolurilor de gen, în vederea identificării de soluții viabile la necesitățile locale în materie de egalitate de gen.

Prima zi a instruirii a fost dedicată aspectelor practice ale scrierii unei propuneri de proiect, acoperind toate elementele esențiale, inclusiv:

Cea de-a doua zi a fost plină de inspirație și perspective valoroase. În cadrul panelului de discuții cu reprezentanți din domenii cheie, participanții au aflat despre mecanisme și resurse în planificarea și implementarea proiectelor în domeniul egalității de gen:

Mai mult decât atât, participanții au avut oportunitatea să exploreze principiile și tehnici de management și monitorizare a proiectelor, învățând despre etapele de planificare și implementare a unui proiect.

Menționăm că în etapa inițială a procedurii de aplicare, participanții au elaborat deja note de concept în care au prezentat pe scurt problema legată de egalitatea de gen identificată în comunitatea lor, grupul cu care își propun să lucreze, beneficiarii inițiativei locale și au enumerat activitățile care urmează să fie implementate. Urmează cea de-a doua etapă a procedurii de aplicare și anume scrierea și depunerea propunerilor de proiecte. La finalul procedurii de evaluare, Comisia CDF va aproba cele 10 propuneri de proiect depuse de solicitanții de grant.

Instruirea este realizată în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor, comunităților locale și refugiaților în Moldova” implementat de Centrul de Drept al Femeilor, cu susținerea financiară a Fondului Națiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

 

 

Alte noutăți

Termeni de referință pentru selectarea unui/unei  șofer/șoferițe

Termeni de referință pentru selectarea unui/unei șofer/șoferițe

Vezi mai mult
Femicidul în Republica Moldova. Interviu cu Angelina Zaporojan-Pîrgari, directoarea executivă CDF

Femicidul în Republica Moldova. Interviu cu Angelina Zaporojan-Pîrgari, directoarea executivă CDF

Vezi mai mult
Ultima plecare înainte de divorț

Ultima plecare înainte de divorț

Vezi mai mult
„Cine bate la ușă? Soțul meu cel galant ori cel beat?”

„Cine bate la ușă? Soțul meu cel galant ori cel beat?”

Vezi mai mult